Despre Destin

Desi Biblia nu vorbeşte despre destin in nici un fel, intr-un singur caz putem spune ca a fost destin: cand vorbim de viata lui Isus Hristos. In rest, fiecare face o alegere în viata lui – o alegere care tine de vesnicii.

Din perspectiva DEX-ului, destinul este “Forță sau voință supranaturală despre care se crede că hotărăște în mod fatal și irevocabil tot ce se petrece în viața omului; fatalitate.”

Avem asadar vointa proprie sau suntem niste papusi manipulate cu maiestrie de un maestru papusar? Si chiar daca nu este o definitie clara si suficienta pentru asta, oamenii cred in destin. De ce oare?

Pentru ca suntem oameni, si omul este un cautator inrait de raspunsuri. Avem insa o bariera, a cunoasterii. Nu cunoastem toate tainele acestui univers! Si, fie ca recunoastem sau nu, cu totii ajungem sa credem ca exista acolo undeva, o constiinta care ne joaca pe degete. Si de cele mai multe ori, atunci cand ceva se intampla in viata noastra, fie ca credem sau nu, ne trezim spunand: “destinul”. Si cautam mai departe, in astrologie, numerologie, tarot, Chiromantia, Kabala, etc. Insa, oricat de mult am cauta, un lucru este cert: ne scriem soarta prin propriile actiuni si tot noi suntem raspunzatori de problemele sau reusitele cauzate.

Am invatat ceva de la profesorul meu de astrologie: astrele predispun, insa noi alegem! Prin urmare, indiferent ce aflam, din orice sursa, sa ne gandim ca avem la dispozitie o unealta care se numeste motivatie! Si ea se afla peste tot in jurul nostru: este iubire, familie, cariera, prieteni! Sa ne bucuram de calatorie si sa ajungem sa exclamam ca destinul nostru este minunat, in primul rand, pentru ca noi ni l-am creat!

Autor: Alina Alexandru

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s