Nevoia de a controla

Nevoia de a controla…
Un tipar mental foarte raspandit este nevoia de a pastra controlul tot timpul. Atunci cand pierdem contactul cu iubirea din noi, aceasta este inlocuita cu nevoia de a controla totul.
Adesea, tiparul mental este de genul: ”Nu voi mai lasa niciodata sa mi se intample asa ceva”.
Daca doresti sa iti vindeci viata, tu trebuie sa intelegi ca asumarea responsabilitatii pentru propria ta realitate are o putere de eliberare mai mare decat orice alta experienta de viata.

Inseamna ca i-ai permis sinelui tau sa cada in capcana falsei securitati generate de vechile tipare comportamentale.

Deschide usa custii in care te-ai baricadat singur. Doboara zidul pe care l-ai construit in jurul tau. Priveste in jur si stabileste care este cea mai buna directie in care poti sa o apuci pentru a descoperi acea parte a vietii care ti-a lipsit pana acum. Intreaba-te: “Cum ar fi daca mi-as trai viata la maxim?”Fii pregatit sa iti asumi propriile greseli, propriile erori, si sa recunosti in sfarsit adevarul.

Linisteste-te, caci acest lucru nu te face in niciun caz un om rau. Dimpotriva, asumarea adevarului legat de propria ta fiinta nu va face decat sa iti imbogateasca viata.

De fapt, ce simti atunci cand cineva recunoaste ca a gresit sau isi cere iertare? Il dispretuiesti pentru acest lucru? Nu cred.Daca doresti sa te vindeci pe nivelele cele mai profunde ale fiintei tale, nu te limita sa le spui celor fata de care ai gresit: ”Iarta-ma!”, ci intreaba-i: “Esti dispus sa ma ierti?”.

Renunta la nevoia de a detine tot timpul controlul sau de a avea tot timpul dreptate! Realizeaza faptul ca, oricat de neplacute ar parea lucrurile in momentul de fata, ele pot fi oricand schimbate, chiar daca singurul lucru pe care trebuie sa il schimbi este propria perceptie asupra lor.

Daca iti doresti cu adevarat starea de pace, schimbarea propriilor sentimente nu reprezinta in niciun caz un pret prea mare.

Vino sa vorbim despre control si ce controlam in viata noastra pe 28 octombrie 2015 la cafeneaua Galleron de la 18.30. Intrarea 30 Ron. Pentru inscrieri aradu@arpsolutions.ro

Autor: Alina

Leave a comment